Annons
Nyheter

Minskad handelsspänning lättar börser

Signaler om att spänningarna mellan USA och Kina minskar sänder en våg av lättnad över världens aktiemarknader. Rapportering om att USA:s president Donald Trump vill få till ett handelsavtal med Kina vid G20-mötet lyfte börser världen över.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Enligt Bloomberg har Donald Trump satt i gång arbetet med ett utkast till avtal i hopp om att nå en överenskommelse med Kinas president Xi Jinping i samband med G20-mötet i Argentina i slutet av november.

Det är sedan tidigare känt att de två ledarna ska träffas i samband med mötet.

Annons

Stora börsuppgångar

Nyheten fick börserna i bland annat Asien att lyfta rejält. Hongkongbörsens Hang Seng-index klättrade med över 4 procent och Shanghaibörsen steg med nära 3 procent.

De europeiska börserna hängde på och utvecklingen höll i sig trots motstridiga uppgifter om huruvida det är sant att Trump-regeringen arbetar på ett utkast till avtal.

””

Pratade i telefon

Trump och Xi har båda uttryckt att de ser positivt på möjligheterna att komma överens efter ett telefonsamtal. Trump skrev om telefonsamtalet på Twitter och beskrev det som en lång och väldigt bra konversation.

Handelskriget mellan de båda länderna har skapat en stor osäkerhet gällande den globala handeln och har gjort investerarna på världens aktiemarknader nervösa. Spänningarna mellan USA och Kina har också gjort avtryck i den senaste ekonomiska statistiken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons