Annons
Nyheter

Näringslivsledare vill rösta om brexitvillkor

En grupp från det högsta skiktet av Storbritanniens näringsliv kräver att britterna ska få rösta om de slutgiltiga villkoren för brexit, rapporterar Sky News. Det rör sig om över 50 företagsledare, som skriver ett öppet brev som kommer att publiceras i söndagens The Sunday Times.(TT)
Publicerad 3 november 2018

En grupp från det högsta skiktet av Storbritanniens näringsliv kräver att britterna ska få rösta om de slutgiltiga villkoren för brexit, rapporterar Sky News.

Det rör sig om över 50 företagsledare, som skriver ett öppet brev som kommer att publiceras i söndagens The Sunday Times.

Annons

Kravet avser inte en ny folkomröstning om ett utträde, men man kräver att väljarna ska få säga sitt om de villkor som har förhandlats fram.

Bland dem som undertecknat brevet står James Daunt, vd för bokaffärsjätten Waterstones och Justin King, tidigare chef för stormarknadskedjan Sainsbury's.

De varnar för att villkoren som EU och Storbritannien förhandlar om kommer att medföra för stora regleringar av handeln med unionen. Enligt planen ska Storbritannien lämna EU i mars och villkoren för utträdet spikas innan årsskiftet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons