Annons
Nyheter

Scania döms för dödsolyckan 2010

Scania döms för arbetsmiljöbrott med anledning av den dödsolycka som inträffade 2010, då en man blev fastklämd i en skylift. Det skriver lt. se.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Scania döms för arbetsmiljöbrott med anledning av den dödsolycka som inträffade 2010, då en man blev fastklämd i en skylift. Det skriver lt.se.

Efter att företaget friades i tingsrätten har hovrätten nu beslutat att företaget ska betala en bot på två miljoner kronor samt skadestånd till den förolyckade mannens familj.

Annons

En chef vid Scania samt en chef på det företag som mannen arbetade vid, Dynamate Industrial Services (DIS), döms till villkorliga domar. Hovrätten friar två medåtalade. DIS ska också betala två miljoner kronor i böter.

Mannen blev ihjälklämd den 15 november 2010 då han var upphissad i en skylift för att, i sitt arbete som elektriker, utföra installationsarbete i taket i en av Scanias fabrikslokaler. I taket fanns en helautomatisk transportbana och på den fanns ett lyftok som fastnade i bommen på skyliften. Med stor kraft drog den mot en balk. Mannen förlorade medvetandet efter en kvart och dödförklarades i ambulansen på väg till sjukhuset.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons