Annons
Nyheter

Skuldtyngt Telefonica säljer av

Det mycket skuldtyngda spanska telekombolaget Telefonica har sålt 1,51 procent av aktierna i kinesiska telekombolaget China Unicom för 322 miljoner euro (motsvarande drygt 3 miljarder kronor). Därmed har Telefonica kvar 1 procent av ägandet i det kinesiska bolaget.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Det mycket skuldtyngda spanska telekombolaget Telefonica har sålt 1,51 procent av aktierna i kinesiska telekombolaget China Unicom för 322 miljoner euro (motsvarande drygt 3 miljarder kronor). Därmed har Telefonica kvar 1 procent av ägandet i det kinesiska bolaget.

Det är ingen tvekan om vad det tidigare statliga Telefonica ska ha pengarna till: att minska sina skulder. Koncernen har en skuldbörda på svindlande 49,9 miljarder euro (motsvarande drygt 472 miljarder kronor).

Annons

Läget för Telefonica förvärrades av att EU-kommissionen i maj sade nej till försäljningen av sina delar i brittsiska telekomjätten O2 till det Hongkong-baserade bolaget Hutchison. Pengarna för den försäljningen, 10,3 miljarder pund (motsvarande drygt 114 miljarder kronor) var tänkta att lyfta koncernen en bra bit ur skuldträsket.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons