Annons
Nyheter

Trumputspel räddade dagen på Wall Street

Handelsavtal eller inte? Det frostiga förhållandet till Kina påverkade marknaden negativt under börsdagen men det riktiga raset uteblev. Efter negativa tongångar från Vita huset om ett eventuellt handelsavtal med Kina började aktiekurserna på USA-börserna dala ordentligt nedåt på fredagen.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Efter negativa tongångar från Vita huset om ett eventuellt handelsavtal med Kina började aktiekurserna på USA-börserna dala ordentligt nedåt på fredagen. Några timmar senare uppgav dock president Trump i ett tal att han personligen var säker på att ett avtal kommer att nås, något som fick pilarna att peka uppåt igen.

Dagens största nummer var annars Apple som fick betala dyrt efter en mindre lyckad delårsrapport och beslutet att sluta rapportera försäljningssiffror för sina mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Analytiker tolkade nyordningen som ett sätt att mörka att det börjar vända nedåt för teknikjätten och aktien dök hela 6,6 procent.

Annons

Alibaba var ett annat bolag med bekymmer. Nätjätten har haft en nedåtgående trend på grund av handelstvisten mellan USA och Kina och när kvartalsrapporten bommade analytikernas förväntningar drog kursen i väg ytterligare nedåt. Aktien backade 2,0 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 0,4 procent, Nasdaqs kompositindex gick ned 1,0 procent och S&P500 tappade 0,6 procent. För hela veckan gick Dow upp 2,4 procent, Nasdaq steg 2,6 procent och S&P500 lyfte 2,4 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons