Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen återigen på plus

Stockholmsbörsen avslutade veckan uppåt. I och med fredagens uppgång är OMXS-index på plus från årsskiftet. Vid stängning i Stockholm hade OMXS-index lyft 1,5 procent. På grund av Alla helgons dag på lördagen var det halvdag på Stockholmsbörsen på fredagen.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Vid stängning i Stockholm hade OMXS-index lyft 1,5 procent. På grund av Alla helgons dag på lördagen var det halvdag på Stockholmsbörsen på fredagen. Från årsskiftet har det breda indexet stigit med 1,1 procent.

Fredagens uppgång följde på tidigare uppgångar på börserna i Asien och USA där signaler om lättnader i relationen mellan USA och Kina muntrade upp investerarna.

Annons

Medicinteknikbolaget Getinge steg mest av storbolagen, upp med 4,8 procent. Aktien rasade under gårdagen när det blev känt att amerikanska läkemedelsverket FDA ser över en potentiell säkerhetsrisk med ballongpumpsprodukter tillverkade av Maquet/Getinge. I dag publicerar Getinge ett eget förtydligande gällande saken.

Vitvarujätten Electrolux steg med 4,5 procent, kullagerjätten SKF klättrade 4,1 procent och lastbilskoncernen Volvo gick upp 3,8 procent.

Mot strömmen gick bland annat låsföretaget Assa Abloy som backade med 2,1 procent.

De ledande Europabörserna stiger också. Vid stängning i Stockholm hade Londonbörsens FTSE-index stigit med 1,0 procent, DAX-index i Frankfurt klättrade 1,9 procent och Parisbörsens CAC-index gick upp 1,5 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons