Annons
Nyheter

Spelbolag rasade på stigande börs

Stockholmsbörsen steg på onsdagen i kölvattnet av mellanårsvalet i USA. Men spelbolag hade en dyster dag efter marknadens missnöje med delårsrapporter. Det breda OMXS-indexet stärktes med 0,4 procent. Indextunga klädkedjan H&M var dagens vinnare med en uppgång på 2,5 procent.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Det breda OMXS-indexet stärktes med 0,4 procent.

Indextunga klädkedjan H&M var dagens vinnare med en uppgång på 2,5 procent. Därefter följde läkemedelsjätten Astra Zeneca som kommer med sin kvartalsrapport på torsdagsmorgonen. Aktien lyfte 1,4 procent.

Annons

Trots vitvarutillverkaren Electrolux höjda rekommendation till köp och höjt riktpris av Kepler Cheuvreux backade aktien med 0,6 procent.

Sämst bland storbolagen var Atlas Copco vars aktie sjönk 1,2 procent.

Men av samtliga aktier var det de rapporterande bolagen Eltel och Leovegas som föll kraftigast. Spelbolaget Leovegas redovisade en lägre tillväxttakt och straffas därmed med ett kursras på 24,2 procent. Och efter Eltels lönsamhetsmiss i onsdagens delårsrapport rasade aktien 28 procent.

Tisdagens börsraket, dataspelsutvecklaren Starbreeze, hade det också tufft sedan bolagets nylanserade speltitel fått blandade recensioner. Aktien backade hela 14,4 procent.

På de ledande Europabörserna var det uppåt.

Londonbörsens FTSE-index steg 1,1 procent, Frankfurtbörsens DAX-index ökade 0,8 procent och Paris CAC-index lyfte 1,2 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons