Annons
Nyheter

Abbas miljonsuccé i Storbritannien

I år har den brittiska albumlistan funnits i 60 år. Det firar Official Charts Company, som sammanställer listan, med att släppa nya siffror över de bäst säljade albumen i Storbritanniens historia.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

I år har den brittiska albumlistan funnits i 60 år. Det firar Official Charts Company, som sammanställer listan, med att släppa nya siffror över de bäst säljade albumen i Storbritanniens historia.

Som vanligt återfinns Queens "Greatest hits" på förstaplats - samlingsskivan har nu sålt i 6,1 miljoner exemplar i Storbritannien. På andraplats hittar man svenska Abba och deras samlingsskiva "Gold" med 5,2 miljoner sålda exemplar.

Annons

Resten av topp fem består av The Beatles "Sgt. Pepper's lonely hearts club band" (5,1 miljoner exemplar), Adeles "21" (4,9 miljoner) och Oasis "(What's the story) Morning glory?" (4,7 miljoner).

Adele lyckas också ta sig in på plats 27 på listan med "25" som släpptes så sent som i november förra året. Sedan dess har albumet sålt i drygt 3 miljoner exemplar i Storbritannien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons