Annons
Nyheter

Aguilera bär svensk students scenkläder

Christina Aguilera har under sin turné på sig plagg designade av en svensk modestudent. Alicia Jardesten upptäcktes av Aguileras stylist och nu bär världsstjärnan både en frack och en klänning skapade av 25-åringen.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Alice Jardesten har specialsytt två plagg till Christina Aguilera, som artisten burit flitigt på scenen under sin pågående turné. Allt började efter att Modedesignstudenterna från Textilhögskolan i Borås fått visa sina slutkollektioner på Stockholms och Londons modeveckor, berättar Alice för TT.

””

Sydde specialplagg

Annons

Festen visade sig vara den legendariska efterfesten för magasinet Harper's Bazaar under modeveckan i New York och efter att Aguilera burit kappan hörde stylisten återigen av sig till Alice.

””

Alice Jardesten beskriver sin stil som inspirerad av 80-talets powersuits. Det är fokus på axlar, midja och byst, något som verkar passa Christina Aguilera. Plaggen har nu synts under flera av konserterna i USA.

””

Rihanna bar jacka

Det är inte första gången en världsstjärna väljer svenskt uppstickarmode. Tidigare har Rihanna burit en jacka designad av en annan modestudent i Borås. Enligt Alice Jardesten handlar allt om att de frilansande stylisterna försöker hålla koll på nya designers för att kunna sticka ut.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons