Annons
Nyheter

Coldplay står över kritiken

Sverigeaktuella Coldplay har blivit större och större för varje album. Samtidigt har de fått sämre och sämre kritik. - Jag bryr mig faktiskt inte, säger frontmannen Chris Martin i en intervju med The Guardian.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Biljetterna till Coldplays konsert på Friends Arena i Stockholm den 3 juli sålde slut på bara några minuter när de släpptes i slutet av förra året.

Det är inte så konstigt. Det brittiska bandet har sålt över 80 miljoner album sedan de debuterade i början av 2000-talet och är därmed egentligen de enda värdiga arvtagarna till arenaelefanter som U2, Rolling Stones och Bruce Springsteen.

Annons

Samtidigt har Coldplay blivit ett av det mest hånade och bespottade banden av recensenter och förståsigpåare. Snittbetygen på deras album har sjunkit drastiskt sedan "Viva la Vida" gavs ut 2008, enligt statiksajten Metacritic.

Vant sig vid kritik

Coldplays frontman Chris Martin medger att det tog ett tag att vänja sig vid det.

””

"Gömma mig i ett hål"

Lösningen blev helt enkelt att inte bry sig ett skvatt.

””

Och när bandet i helgen kliver på scenen i Friends Arena och drar i gång hits som "A sky full of stars" och "Adventure of a lifetime" lär inte heller publiken bry sig ett skvatt om vad någon kritiker tycker och tänker.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons