Annons
Nyheter

Då kommer Vikanders "Tomb raider"

"Tomb raider"-fans, markera den 16:e mars 2018 i kalendern. Då kommer den nya filmen med svenska Alicia Vikander i huvudrollen, skriver Variety. Filmerna om Lara Croft (Vikander) baseras på det populära dataspelet "Tomb raider" som släpptes 1996.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

"Tomb raider"-fans, markera den 16:e mars 2018 i kalendern. Då kommer den nya filmen med svenska Alicia Vikander i huvudrollen, skriver Variety.

Filmerna om Lara Croft (Vikander) baseras på det populära dataspelet "Tomb raider" som släpptes 1996. Spelet filmatiserades 2001 och 2003, då med Angelina Jolie i rollen som den äventyrslystne brittiska arkeologen.

Annons

Alicia Vikander blev känd för den svenska publiken via tv-serien "Andra avenyn" 2007. Det stora svenska genombrottet kom dock med långfilmsdebuten "Till det som är vackert" 2010, som gav henne en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll.

"A royal affair" (2011) och "Anna Karenina" (2012) blev startskotten för Vikanders internationella karriär, och vid Oscarsgalan tidigare i år prisades hon i kategorin bästa kvinnliga biroll för sin insats i "The danish girl". I år var hon en av 683 personer som valdes in i Oscarsakademin.

Den kommande filmen görs av filmbolagen MGM och Warner Bros.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons