Annons
Nyheter

Ernst Kirchsteiger måste få leva

Han är en av Sveriges mest populära programledare. Men Ernst Kirchsteiger är samtidigt noga med att inte synas för mycket. - Ibland undrar jag vad det är för intressant med att lägga ut sin senaste torsk med äggsås i bild, säger han. Det har gått 16 år sedan Ernst Kirchsteiger blev ett hushållsnamn.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Det har gått 16 år sedan Ernst Kirchsteiger blev ett hushållsnamn. Det var då han, via "Sommartorpet", brakade rätt in i svenskarnas vardagsrum.

””

Man skulle till och med kunna säga att han var kontroversiell med sina nakna fötter och sin mjuka framtoning.

Annons

Han fick ta emot sin beskärda del av hat - inte minst från män.

””

Inte ringa mamma

Men tiderna förändras och därmed också inställningen till Ernst Kirchsteiger.

””

Tror du att du själv kan ha bidragit till en attitydförändring?

””

"Framgång, framgång, framgång"

Tiderna har också förändrats på mindre goda sätt - till exempel med sociala medier som bidrar till att människor jämför sig med andra och känner sig misslyckade. Ernst klandrar ingen men säger att han själv aldrig skulle dela med sig av privata bilder.

Däremot medger han att i det fallet kan vara en del av problemet genom sina tv-program.

””

Ernst säger att han i sina tv-program alltid försöker vara tydlig med att det han gör inte är någon sanning. Han vill att folk ska tänka själva och framför allt göra någonting.

””

"Kroknar i bild"

I årets "Sommar med Ernst"-säsong, den nionde i ordningen, ska Ernst ta itu med en gammal herrgård i Kristinehamn i Värmland. Själva huvudbyggnaden är nedbrunnen sedan länge, kvar står bara två flyglar, och han vill återställa balansen - nu beskriver han gårdsbilden som om "Mona Lisa skulle le och inte ha några framtänder".

””
Annons

När alla avsnitt har sänts kommer Ernst att dra sig tillbaka igen för att troligtvis dyka upp i rutan igen kring jul. Det är en högst medveten strategi för att han ska få tid till att leva.

””

Han skulle aldrig låta sina tv-program gå på rutin.

””

"Sommar med Ernst" får premiär i TV4 den 14 juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons