Annons
Nyheter

Fängslande historia blev Årets hembygdsbok

"Smålands Taberg - historien om ett samhälle" är utsedd till Årets hembygdsbok, en utmärkelse som delas ut av Sveriges hembygdsförbund. I år var 13 böcker nominerade och juryn tyckte att Jönköpings läns hembygdsförbund lyckats allra bäst. Enligt ett pressmeddelande lyder motiveringen:(TT)
Publicerad 5 november 2018

"Smålands Taberg - historien om ett samhälle" är utsedd till Årets hembygdsbok, en utmärkelse som delas ut av Sveriges hembygdsförbund. I år var 13 böcker nominerade och juryn tyckte att Jönköpings läns hembygdsförbund lyckats allra bäst. Enligt ett pressmeddelande lyder motiveringen:

"I stort format, med ett överväldigande bildmaterial, med instruktiva kartor och med en fängslande industri- och personhistoria ger boken ett viktigt bidrag till samhället Smålands Tabergs fängslande historia. Redaktionsgruppens gedigna arbete med såväl arkivstudier som personintervjuer imponerar."

Annons

Utmärkelsen Årets hembygdsbok har instiftats av Sveriges Hembygdsförbund för att uppmärksamma hembygdslitteraturen. Varje år ger landets 2050 hembygdsföreningar ut runt 1 300 skrifter som på olika sätt berättar om lokalsamhällenas människor, miljöer och utveckling. Det första priset delades ut 2012 och årets pris ska delas ut vid en lokalhistorisk konferens i Taberg den 17 november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons