Annons
Nyheter

Först "Marcella" - sedan skräckserie

Efter den internationella succén med "Bron" fick Hans Rosenfeldt chansen att göra "Marcella" för brittisk tv. Nu rullar det mörka kriminaldramat på Netflix och om manusförfattaren får välja fortsätter han att arbeta utomlands.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Den London-baserade mordutredaren Marcella är intuitiv och går ofta över gränsen. Hon lider dessutom av "blackouts" som får henne att tappa kontrollen och bli våldsam. Hans Rosenfeldt beskriver henne som motsatsen till "Brons" Saga Norén och den 1 juli gjorde den mörksinnade protagonisten entré på Netflix.

””

Vill fortsätta i England

Annons

Serien gick först på brittisk tv och nu väntar Hans Rosenfeldt på besked från produktionsbolaget ITV om de vill ha en andra säsong av "Marcella".

””

Bakom sig har han tio år av "poliser i olika skepnader", däribland fyra säsonger av den skandinaviska succéserien "Bron". Sista säsongen spelas in i höst. I juni släpptes dessutom Rosenfeldts femte kriminalroman "De underkända" i bokserien som han skrivit tillsammans med Micael Hjorth.

Skräck och brott

Även om vurmen för brott är långt ifrån mättad skulle Hans Rosenfeldt gärna se att hans intresse för skräck fick mer utrymme i framtiden.

Han har läst skräck och spänningsromaner sedan barnsben.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons