Annons
Nyheter

George R R Martin släpper bok om Westeros

Skrivkrampen verkar vara över för George R R Martin - åtminstone delvis. Den 20 november släpper han "Fire and blood", som utspelar sig före "Sagan om is och eld". Och hans inspiration är boken "En värld av is och eld", skriven av två svenska fans.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Det är allmänt känt att författaren till "Sagan om is och eld", böckerna som ligger till grund för tv-serien "Game of thrones", drabbats av skrivkramp i takt med att han blivit allt mer omsusad. I en öppenhjärtig intervju med The Guardian berättar George R R Martin om utmaningarna med att skriva klart den sjätte romanen i serien, något han ogärna pratar om.

””

Är faktakollare

Annons

Just "Fire and blood" har beskrivits som George R R Martins motsvarighet till J R R Tolkiens "Silmarillion", en bok som utökar mytologin kring det universum som fantasyförfattaren skapat. Boken kom till efter att Martins två svenska fans Elio M Garcia och Linda Antonssen släppte fan-boken "En värld av is och eld" 2014. De två är George R R Martins medhjälpare och faktakollare, eftersom de ibland har bättre koll än han själv på invånarna i Westeros, berättar Martin i intervjun.

””

Jobbar på nya

George R R Martin jobbar också på en ny tv-serie som utvecklas av HBO, som ska utspela sig flera tusen år före händelserna i originalserien. Han avslöjar dessutom för Guardian att han och produktionsbolaget jobbar på att utveckla ett par andra serier tillsammans.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons