Annons
Nyheter

Glädjefest med mörka moln

Bråvallafestivalen är över för i år. Den fjärde upplagan av festivalen förmörkades av sexuella övergrepp och betalningsproblem. Men den lystes också upp av god stämning och en massa musik. Nytt för i år var att Bråvalla tjuvstartade redan på onsdagen med en förfest för campingbesökarna(TT)
Publicerad 3 juli 2016

Nytt för i år var att Bråvalla tjuvstartade redan på onsdagen med en förfest för campingbesökarna

””

Fullspäckade dagar

Annons

Under de fyra dagar som gått sedan starten har närmare nittio musikakter och ett tiotal ståuppkomiker ställt sig på Bråvallas fem scener.

””

För det mesta var det uppehåll i regnet, men i slutet av fredagskvällen och under natten till lördag föll täta droppar och skapade lervälling på campingområdet. Men det hindrade inte 52 317 besökare från att ta del av festivalen.

Bråvalla är en kontantfri festival där besökaren betalar med sitt armband, men flera besökare hade svårt att överföra pengar i början av festivalen. Kajsa Apelqvist tycker ändå att det kontantlösa systemet har många fördelar och det finns inga planer på att gå tillbaka till kontanter.

Sexuellt ofredande

Musikakterna har löst av varandra utan vidare problem, men festivalen har också kantats av oroligheter. På torsdagen kom det in en polisanmälan om en misstänkt våldtäkt som ska ha ägt rum under Zara Larssons konsert. Under festivalens gång inkom ytterligare fyra polisanmälningar om våldtäkt.

””
””

Minns närheten

Redan på måndag börjar arbetet för nästa års Bråvallafestival. Det är mycket som ska utvärderas och diskuteras, men Kajsa Apelqvist hoppas att festivalbesökarna bär med sig den stämning och gemenskap som uppstått under årets Bråvallafestival.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons