Annons
Nyheter

Han tar över "Vi i femman"

Barnkanalenprofilen Alex Hermansson är ny programledare för SVT:s klassiska frågesportsprogram "Vi i femman". Han är tidigare känd för den unga publiken genom sin medverkan i "Sommarlov", "Fredagskväll med Alex" och "Alex & Carros vlogg".(TT)
Publicerad 5 november 2018

Barnkanalenprofilen Alex Hermansson är ny programledare för SVT:s klassiska frågesportsprogram "Vi i femman". Han är tidigare känd för den unga publiken genom sin medverkan i "Sommarlov", "Fredagskväll med Alex" och "Alex & Carros vlogg".

"Jag tycker att 'Vi i femman' är ett riktigt superprogram för folk i alla åldrar. Jag är alltid lika imponerad över hur otroligt smarta femteklassare vi har i landet", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Den 7 november är det dags för uttagningsprogrammet, som sänds klockan 10.00 i Barnkanalen och också läggs ut på SVT Play från klockan 08.00. Den 11 december avslöjas vilka 200 klasser som går vidare. I början av nästa år ska de göra upp i radiotävlingar som sänds parallellt i Sveriges Radios 25 lokala P4-kanaler. De bästa av de lokala vinnarna går vidare till riksfinalen som ska sändas i Sveriges Radio P4 och i Barnkanalen i vår.

"Vi i femman" firade 55-årsjubileum under säsongen 2018.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons