Annons
Nyheter

Interaktiv tv-succé fyller 25 år

På hösten 1991 klev en göteborgare in i rikets tv-rutor och gjorde succé med "Bingolotto". Sedan dess har programmet genomgått många förändringar - men överlevt dem alla. - Jag trodde aldrig att det skulle finnas i 25 år, säger Leif "Loket" Olsson.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Det klassiska sättet att avnjuta "Bingolotto" är med kaffe, bingobrickor - och telefon, för att ringa till direktsändningen om vinster.

””

"Loket" har varvat ner nu, men är utropare på en bingohall i Göteborg varje onsdag. Ibland engageras han också för att hålla föredrag. Om sig själv, och om "Bingolotto".

””
Annons

Trivsamt prat

En överdrift, kan man tycka. Men "Loket" står för sin syn. Han har ett folkligt sätt, och var som programledare sällsynt bra på att prata med människor så att de kände sig trygga och blev pratsamma själva.

””
””

Leif Olssons slagord var att "alla kan vara med". Men han lämnade "Bingolotto" när TV4 ville föryngra programmet. Efter det har "Loket" ofta haft kritiska synpunkter, både på sina efterträdare och på musiken. Det ska vara dansband eller andra artister som passar äldre tittare.

””

På landsbygden

Idén till "Bingolotto" kom från en dansk förebild. Programmet sändes först lokalt i Göteborg. Sedan blev det upplockat av TV4, som behövde material från andra städer än Stockholm i sina kanaler.

””

Han tror att programmet nu hittat sin nivå, med cirka 400 000 tittare.

””

Missade Martin

På lördag blir det jubileum. Renée Nyberg leder sändningen, men Ingvar Oldsberg och flera av hans föregångare dyker också upp. Direktsänt, som vanligt.

En gång gjordes undantag för Ricky Martin, som inte kunde komma till sändningen utan spelades in några dagar i förväg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons