Annons
Nyheter

Kämpar mot kvinnohatet

Sju kvinnor som slår tillbaka mot kvinnoförtrycket. Den handlingen var för kontroversiell i Indien, där den nu Sverigeaktuella biofilmen "Angry Indian goddesses" släpptes först efter hård censur. - Censurmyndigheten i Indien fungerar som en sorts moralpolis.(TT)
Publicerad 6 juli 2016
””

"Angry Indian Goddesses" handlar om en grupp kvinnor som bjudits in av en vän till hennes hus i Goa. Där avslöjar hon att hon ska gifta sig. Något färgglatt bröllop med sång- och dansnummer i klassisk Bollywood-anda ser man dock inget av i filmen. I stället är den ett ilsket upprop mot homofobi och den vardagssexism som på olika nivåer drabbar kvinnor i Indien.

Sexism accepterat

Annons

Manchanda, som i första hand är musiker och inte skådespelare, har likt sin rollfigur musikartisten "Mad" Madhurita, råkat ut för sexism från män i publiken när hon spelat. Men det är förstås inget unikt för Indien.

””

Nedklippt film

Att ta strid mot censuren blev svårt eftersom regissören Pan Nalin var bunden till att ge ut filmen före ett visst datum. På indiska biografer släpptes filmen därför hårt nedklippt.

””
””

På vilket sätt?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons