Annons
Nyheter

Lasse Stefanz bojkottar Guldklaven

Sveriges största dansband, Lasse Stefanz, bojkottar årets upplaga av dansbandsgalan Guldklaven. Orsaken är att bandet misstänker oegentligheter i nomineringsprocessen, skriver Aftonbladet.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Sveriges största dansband, Lasse Stefanz, bojkottar årets upplaga av dansbandsgalan Guldklaven. Orsaken är att bandet misstänker oegentligheter i nomineringsprocessen, skriver Aftonbladet.

"Vi har tagit avstånd från Guldklaven för att vi inte tycker att det har skötts på rätt sätt och det är svårt att få en inblick i hur det fungerar", säger bandets frontman Olle Jönsson i en kommentar till tidningen.

Annons

Bakgrunden till bojkotten är att 14 av 18 nomineringar i år har gått till dansband med anknytning till skivbolag som har samma ägare som en av galans arrangörer - dansbandstidningen Får jag lov.

Diana Thylin, ansvarig utgivare för tidningen, förnekar oegentligheter. Hon påpekar för Aftonbladet att galan också arrangeras av Dansbandsveckan och Sveriges Radio och att de har lika stor makt i nomineringsprocessen.

Hon slår också tillbaka mot Lasse Stefanz och säger att medlemmarna i bandet är "hetlevrade".

””

Lasse Stefanz har inga nomineringar inför galan som arrangeras på söndag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons