Annons
Nyheter

Modern musikalkostym på "Djungelboken"

Baloo är ensamstående pappa, gamarna är en tjejduo och apkungen är en slick latino. När "Djungelboken" sätts upp som svensk musikal är allt som det brukar - men lite annorlunda. Han har stått på scenen i Melodifestivalen, släppt flera album och turnerat med "Diggiloo"-gänget.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Han har stått på scenen i Melodifestivalen, släppt flera album och turnerat med "Diggiloo"-gänget. Men att stå på musikalscenen är helt nytt för artisten Mendez. På söndag är det premiär för "Djungelboken - the musical", och Mendez spelar Kung Gibbon, som är en av huvudrollerna och en variant av figuren Kung Louie.

””

Nytolkning

Annons

"Djungelboken - the musical" är en nytolkning av den klassiska historien om pojken Mowgli som växer upp i djungeln. I nyversionen adopteras han av Baloo, som är ensamstående pappa till sina två ungar Liv och Lycka. Flera av figurerna känns igen från originalet, men Mendez Kung Gibbon har fått en ny profil:

””

Kvinnlig gam-duo

En annan debutant i sammanhanget är Tilde Fröling, som spelar Huulda, den ena hälften i en kvinnlig gam-duo. Även för henne har det varit en utmaning att ställa sig på musikalscenen.

””

Efter premiären i Stockholm den 11 november ger sig föreställningen ut på Sverigeturné under våren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons