Annons
Nyheter

Morricone: Har inte pratat illa om Tarantino

Ennio Morricone förnekar att han kallat Tarantino för "icke-originell". Intervjun i tyska Playboy är falsk, enligt den legendariske italienske kompositören. "Jag anser att Tarantino är en fantastisk regissör", säger han i ett uttalande.(TT)
Publicerad 11 november 2018

Morricone, som skrivit musiken till flera av Tarantinos filmer, citerades i en intervju i den tyska upplagan av Playboy. Där påstås han bland annat uttala sig om att den amerikanske regissören är "icke-originell", "en kretin" och "ingen riktig regissör".

Men nu förnekar Morricone att intervjun ens ägt rum och hotar med rättsliga åtgärder. Den italienske kompositören har kontaktat sin advokat och kommer att se över om det går att stämma tidningen.

Annons

"Jag har inte gjort någon intervju med tyska Playboy och jag har aldrig kallat Tarantino en kretin eller sagt att jag tycker att hans filmer är skräp. Jag har gett min advokat i Italien mandat att vidta rättsliga åtgärder", säger han i ett uttalande enligt Indiewire.

Ennio Morricone fick en Oscar för musiken i Tarantinos "The hateful eight" 2016. Morricone är Sverigeaktuell den 27 januari då hans avskedsturné kommer till Globen i Stockholm. Då utlovas bland annat musik från hans samarbete med Tarantino.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons