Annons
Nyheter

Mysteriet med Camerons nynnande

Klippet där den avgående brittiske premiärministen David Cameron presenterar Theresa May som sin efterträdare har blivit en viral succé. Kanske inte så mycket på grund av nyheten i sig som den melodi som Cameron glatt nynnar när han efter presskonferensen går in i tjänstebostaden på 10 Downing Street.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Klippet där den avgående brittiske premiärministen David Cameron presenterar Theresa May som sin efterträdare har blivit en viral succé. Kanske inte så mycket på grund av nyheten i sig som den melodi som Cameron glatt nynnar när han efter presskonferensen går in i tjänstebostaden på 10 Downing Street.

Cameron, troligtvis omedveten om att mikrofonen fortfarande är i gång, sjunger något i stil med "Do doo do do... right" - och på internet och bland en stor del av världens medier försöker man lista ut vilken melodi det handlar om.

Annons

SVT Kultur har bland annat startat en omröstning om nynnandet och de flesta som röstat där tror sig höra ledmotivet till den politiska dramaserien "Vita huset". Många tror också att Cameron nynnar den ryske kompositören Dmitrij Sjostakovitjs femte symfoni.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons