Annons
Nyheter

Även Fox stoppar kontroversiell Trumpreklam

Den konservativa och Trumptrogna amerikanska tv-kanalen Fox har beslutat att dra tillbaka den omstridda kampanjvideo för president Donald Trump som mediebolaget CNN har förklarat vara rasistisk.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Reklamvideon kopplar samman en namngiven illegal migrant som dömts för morden på två poliser i Kalifornien 2014 med den grupp migranter som rör sig mot USA från Centralamerika.

Utöver Fox har även CNN, NBC och Facebook beslutat att inte sända videon.

Annons

NBC sände den under det populära programmet Sunday Night Football, men företaget meddelade på måndagen att den dras tillbaka:

"Efter ytterligare granskning håller vi med om annonsens okänsliga karaktär och har beslutat att upphöra med att sända den i våra kanaler så snart som möjligt", skriver en talesperson för NBC i ett mejl.

Tidigare har alltså CNN vägrat sända videon för att den är "rasistisk".

"När vi fick ett tillfälle att få betalt för att ta den här annonsen, nekade vi. Det är fakta", skrev CNN på Twitter i lördags.

Beskedet från Fox - som Trump ofta benämner som sin favoritkanal - var kortfattat och företaget har inte offentligt utvecklat sitt beslut.

Donald Trump fick frågor om mediebolagens beslut i samband med en informell pressträff i MAryland på måndagen.

””

På frågan om annonserna och kampanjfilmerna kan uppfattas som stötande svarade presidenten att det är mycket som är stötande.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons