Annons
Nyheter

Ny raplåt från Kinas kommunistparti

Den kinesiska ledningen har på senare år börjat pröva nya grepp för att nå ut med propaganda till omvärlden. Ett av dem är att producera musik. Det senaste exemplet är raplåten "Det här är Kina", som i veckan släpptes av kommunistpartiets ungdomsförbund på mikrobloggen Weibo, rapporterar BBC.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Den kinesiska ledningen har på senare år börjat pröva nya grepp för att nå ut med propaganda till omvärlden. Ett av dem är att producera musik.

Det senaste exemplet är raplåten "Det här är Kina", som i veckan släpptes av kommunistpartiets ungdomsförbund på mikrobloggen Weibo, rapporterar BBC. Syftet är att återupprätta bilden av Kina, som förfalskats i utländska medier, heter det i början av musikvideon.

Annons

Budskapet är att landet visst har många problem - bland annat nämns luftföroreningar och korruption - men att man gör vad man kan för att lösa dessa. Låten skryter samtidigt om att Kina är rikt och fredsälskande, och ligger i framkant vad gäller forskning.

I december släpptes en liknande propagandalåt, med samplingar från ett tal av president Xi Jinping, och två månader tidigare en video där den ekonomiska femårsplanen förklarades med popmusik och psykedeliska animationer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons