Annons
Nyheter

Omvärderar Melodifestivalen - för sönerna

Ideal kontra verklighet? På sin nya ep undersöker Love Antell bilden om hur han vill vara, och hur han lever nu. Samtidigt arbetar han för fullt på nya Florence Valentin-låtar. Ep:n "Ideal och livet" tar vid där "Flytta på molnen" slutade.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Ep:n "Ideal och livet" tar vid där "Flytta på molnen" slutade. Det började med vad Love Antell beskriver som en pretentiös idé - att släppa en ep-trilogi i stället för ett helt album. Även hans nuvarande livssituation påverkar hur han släpper musik.

””

Titelspåret är i grunden en relationstext om honom och hans flickvän. På ep:n skriver han även om en vän som gått från att sjunga internationalen på första maj, till att rösta på SD - och i låten "Tänker på pengar" har han hittat en humoristisk sida av sig själv.

””
Annons

Malpåse med låtidéer

När han tillbaka på sina gamla Florence Valentin-plattor känner han likadant.

””

Florence Valentin ligger bakom hits som "Pokerkväll i Vårby gård", Spring Ricco" och "Upp på sociala, och ner på systemet". Nu har det snart gått tio år sedan deras senaste platta, som inte längre går att köpa i butik. I och med jubileet såddes att frö om att ta upp stafettpinnen igen. Bandet drog ut på landet, skrev musik, och i framtiden kommer åtminstone en, kanske flera låtar med Florence Valentin.

””

"Tävlar inte i musik"

Småbarnsåren och föräldraskapet har påverkat Love Antells musik på fler sätt än att det nu tar längre tid att skriva låtar. Han har börjat omvärdera tidigare självklarheter i livet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons