Annons
Nyheter

Pernilla Andersson rasar i öppet brev

Efter helgens uppmärksammade anmälningar om sexuellt ofredande under musikfestivalen Putte i Parken skriver sångerskan Pernilla Andersson ett öppet brev i Göteborgs-Posten.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

Efter helgens uppmärksammade anmälningar om sexuellt ofredande under musikfestivalen Putte i Parken skriver sångerskan Pernilla Andersson ett öppet brev i Göteborgs-Posten.

"Varför måste flickor tänka på vad de har på sig, vart kompisarna är, gå igenom varje man som en potentiell fara på en festival och göra en avvägning som män slipper? För att slippa bli ofredad eller våldtagen?", skriver Andersson.

Annons

I fredags uppträdde hon på festivalen i Karlstad och lämnade scenen "med värme i hjärtat", men blev arg när hon hörde om alla de sexuella ofredanden som anmälts, minst 35 fall.

"Kan man, för det är män, inte uppföra sig eller visa respekt så har man inget på festival eller någon som helst offentlig yta att göra. Då får man gå hem och börja om från start. Läsa om jämställdhet, uppförande, respekt och hänsyn. Det är det som gäller. Punkt. Det räcker nu", avslutar hon brevet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons