Annons
Nyheter

Roy Andersson hedrad med spanskt filmpris

Regissören Roy Andersson tilldelas hederspriset Giraldillo de Honor på filmfestivalen i Sevilla för sin livsgärning. Hans hela filmkatalog kommer att visas under helgen och det är en glad och hedrad regissör som TT når på telefon från Spanien. - Man kan inte begära så mycket mer i livet.(TT)
Publicerad 9 november 2018
””

Under festivalen visas inte bara Roy Anderssons alla långfilmer, utan även flera kortfilmer och en stor del av hans många reklamfilmer. Själva priset tog regissören emot på scen i Sevilla på fredagskvällen.

””

Vill byta titel

Annons

För fyra år sedan vann Roy Andersson Guldlejonet på filmfestivalen i Venedig för filmen "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron". Sedan dess har han jobbat med den nya filmen, med arbetsnamnet "Om det oändliga". Men nu avslöjar han för TT att han funderar på att byta titel.

””

Två scener kvar

Filmen är inspelad i Anderssons studio i Stockholm, med än så länge okända skådespelare i rollerna. Han beskriver den som en filosofisk film med ett allvarligt tema.

””

Filmfestivalen i Sevilla har funnits sedan 2004. I år kommer även European Film Awards, EFA, att äga rum i Sevilla, med en stor prisutdelning 15 december.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons