Annons
Nyheter

Takei: "Det är väldigt olyckligt"

Rollfiguren Hikaru Sulu är öppet homosexuell i den kommande filmen "Star trek: beyond". Enligt John Sho, som spelar Sulu i filmen, är det en hyllning till hans föregångare George Takei. Takei spelade Sulu på 60 talet och är själv gift med en man.(TT)
Publicerad 8 juli 2016

Rollfiguren Hikaru Sulu är öppet homosexuell i den kommande filmen "Star trek: beyond". Enligt John Sho, som spelar Sulu i filmen, är det en hyllning till hans föregångare George Takei. Takei spelade Sulu på 60 talet och är själv gift med en man.

Men Takei uppskattar inte hyllningen som enligt honom går emot skaparen Gene Roddenberrys historia. Han säger att han är väldigt glad över att det nu finns en homosexuell rollfigur - men gillar inte att man ändrar den ursprungliga berättelsen.

””
Annons

I Hollywood har mer mångfald efterfrågats på vita duken, i synnerhet i storfilmer och superhjältarnas universum. Fans har i sociala medier önskat att filmskaparna av "Frost" ska "ge Elsa en flickvän" i uppföljaren och att de skulle vilja se Marvel-hjälten Steve Rogers i en romans med Bucky Barnes från "Captain America: The winter soldier".

"Star Trek: Beyond" får svensk biopremiär den 20 juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons