Annons
Nyheter

Stjärnornas ord om dödsskjutningarna

"Nedslagen, känslosam och riktigt rädd. " Så beskriver rapparen Drake sin reaktion på de senaste dagarnas polisskjutningar i USA, via Instagram. Han är en av många stjärnor som nu uttrycker sina känslor tankar på sociala medier.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Två dagar och två rapporterade polisskjutningar i USA har fått många stjärnor att reagera med tårar och protester. 32-årige Philando Castile och 37-årige Alton Sterling, båda mörkhyade, har skjutits till döds av poliser som nu har tagits ur tjänst.

"Det här är systematiskt. Vi måste göra bättre", skriver artisten Justin Timberlake på Twitter.

Annons

"En mänsklig kamp"

"Amerikanska mörkhyade barn har inte lyxen att kunna veta att deras föräldrar kommer säkra hem", skriver Lena Dunham på Instagram.

Via sin hemsida uppmärksammar Beyoncé det inträffade med ett öppet brev:

"Det är upp till oss att ta ställning och kräva att de 'slutar döda oss'. Vi behöver inte sympatier, vi behöver att alla respekterar våra liv".

"Det här är en mänsklig kamp. Vad du än har för ursprung, kön eller sexuell läggning. Den här kampen är för alla som känner sig marginaliserade, som kämpar för frihet och mänskliga rättigheter", skriver hon och uppmanar folk att kontakta politiker och lagstiftare.

OITNB-stjärnorna reagerar

I den fjärde säsongen av "Orange is the new black", som hade premiär för knappt en månad sedan, tog man upp ämnet black lives matter. Nu uppmärksammar flera av seriens skådespelare de nyinträffade skjutningarna.

Yael Stone har lagt upp en bild på Sterling och Castile och texten: "De borde inte vara borta" och Dascha Polanco skriver: "Jag är så arg. Jag ser det. Det här är normen i vårt land. Jag blir ledsen över hur de med makt i det här landet vänder andra kinden till",

"Det här är förkrossande", skriver Laverne Cox på Instagram.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons