Annons
Nyheter

Svenskt företag förlorar mot Berghain-Sven

Under hösten 2016 lanserades sällskapsspelet "Bergnein" i Sverige. Både i spelet och i marknadsföringen användes motiv av det gamla kraftverket i Berlin där den mytospunna nattklubben Berghain huserar. Även den välkände dörrvakten på klubben, Sven Marquardt, har från start varit en del av spelet.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Under hösten 2016 lanserades sällskapsspelet "Bergnein" i Sverige. Både i spelet och i marknadsföringen användes motiv av det gamla kraftverket i Berlin där den mytospunna nattklubben Berghain huserar. Även den välkände dörrvakten på klubben, Sven Marquardt, har från start varit en del av spelet.

Företrädare för den tyska technoklubben har tidigare protesterat mot spelets ursprungliga namn "Berghain ze game" vilket lett till att det svenska företaget bakom spelet, Beware of Ninja AB, valt att byta ut namnet till dess nuvarande titel. Referenserna till klubben förblev dock de samma.

Annons

Marquardt själv valde att gå steget längre och polisanmälde företaget.

Göteborgs tingrätt fastslår nu att Beware of ninja AB ska betala 150 000 kronor i skadestånd till Marquardt. Samtliga spel i företagets ägo som innehåller bilder av dörrvakten ska förstöras eller ändras. Företaget ska även stå för publiceringskostnaderna av domen i Aftonbladet samt rättegångskostnaderna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons