Annons
Nyheter

Svindyr jätteark öppnar för besök

Den har byggts efter beskrivningarna i Bibeln, är nästan 160 meter lång och har kostat motsvarande 850 miljoner kronor. Nu öppnar "The Ark Encounter", en kopia av Noaks ark i den amerikanska delstaten Kentucky, för allmänheten.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Den har byggts efter beskrivningarna i Bibeln, är nästan 160 meter lång och har kostat motsvarande 850 miljoner kronor. Nu öppnar "The Ark Encounter", en kopia av Noaks ark i den amerikanska delstaten Kentucky, för allmänheten.

Noaks ark var det fartyg som Noak, enligt Första Moseboken, använde för att rädda livet på jorden undan syndafloden. Arken i Kentucky har byggts av kristna som tror att händelsen verkligen har ägt rum, rapporterar nyhetsbyrån AP på sin webbplats.

Annons

Projektet är kontroversiellt, dels för att det delvis bekostats av skattepengar men också för att det, enligt kritikerna, motverkar den mer vetenskapliga synen på livets uppkomst.

Hur som helst skulle arken knappast klara en ny syndaflod, konstaterar brittiska The Guardian: Eftersom dess bas består av betong skulle den sjunka som en sten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons