Annons
Nyheter

Zara Larsson frontar hiv-kampanj

â??Ha sex och rädda liv", det är budskapet i den nya internationella kampanj som sångerskan Zara Larsson är ansiktet utåt för. Syftet med kampanjen är att få fler att skydda sig med kondom under samlag och samtidigt samla in pengar till ett projekt som ska förebygga att hiv sprids i Sydafrika.(TT)
Publicerad 2 november 2018

â??Ha sex och rädda liv", det är budskapet i den nya internationella kampanj som sångerskan Zara Larsson är ansiktet utåt för. Syftet med kampanjen är att få fler att skydda sig med kondom under samlag och samtidigt samla in pengar till ett projekt som ska förebygga att hiv sprids i Sydafrika.

Kampanjen är ett samarbete mellan organisationen (Red) och ett stort kondomföretag, som skänker pengar till arbetet mot aids i Sydafrika för varje såld produkt fram till World aids day den 1 december.

Annons

"Jag är stolt över att använda min röst till att öka medvetenheten och förhoppningsvis uppmuntra fler personer att bry sig", skriver Zara Larsson i ett pressmeddelande enligt The Telegraph.

Nästan 37 miljoner människor i världen lever med hiv/aids och över sju miljoner av dem bor i Sydafrika. Samtidigt var det bara 8,8 procent av befolkningen i landet 2016 som uppgav att de använde kondom, enligt FN.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons