Annons
Nyheter

Åkesson ser öppning hos M

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ser ökade möjligheter för ett samarbete med Moderaterna (M) efter valet. Han hävdar att partiet uppvaktas av människor som har kopplingar till M. - Jag och mina partivänner har blivit uppvaktade av intressen kopplat till Moderaterna, säger Åkesson i en TT-intervju.(TT)
Publicerad 7 juli 2016
””
””

Åkesson vill dock inte precisera vem eller vilka organisationer det handlar om som han tror har "direktlina" till M-ledningen.

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé säger att han har väldigt svårt att förstå vad Åkesson menar.

””
Annons

Åkesson tycker att M har ändrat sin retorik gentemot SD jämfört med för bara något år sedan. Nu nämns inte skillnader i synen på invandring, menar han.

Ser svepskäl

””

Han tycker att Moderaterna både verkar jobba på en plan B och en plan C för att kunna regera efter nästa val utan Alliansen. Åkesson tror att det skulle kunna bli möjligt för M med stöd av SD om de två partierna kan få tillräckligt med mandat i riksdagen.

Det viktigaste för SD är dock inte en regeringsplats.

””

Ska M få igenom sin flyktinglinje måste de söka stöd hos SD, tror Åkesson.

””

Svängt om vinster

SD:s omsvängning i frågan om vinster i välfärden, från vinstmotstånd till att ansluta sig till den borgerliga linjen, ligger fast. Svängningen fick välfärdsbolagen att bilda kö till börsen. Han betraktar frågan om vinstbegränsningar som i praktiken död.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons