Annons
Nyheter

Åtalas för vakthot under rättegång

En av de män som misstänks för morden och mordförsöken på en restaurang på Vårväderstorget på Hisingen i fjol åtalas nu också för hot mot tjänsteman. Enligt stämningsansökan ska mannen, som är i 25-årsåldern, ha hotat en kriminalvårdare på väg till och från den pågående mordrättegången.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

En av de män som misstänks för morden och mordförsöken på en restaurang på Vårväderstorget på Hisingen i fjol åtalas nu också för hot mot tjänsteman. Enligt stämningsansökan ska mannen, som är i 25-årsåldern, ha hotat en kriminalvårdare på väg till och från den pågående mordrättegången.

Mannen ska bland annat ha sagt "jag kan ta er allihop" och även hållit sin hand som ett vapen och simulerat skottljud. I stämningsansökan står en ensam vakt som målsägande men enligt Göteborgs-Posten har hoten riktats mot fler personer.

Annons

Kriminalvårdaren har i förhör berättat att han först tyckte att 25-åringens agerande var "onödigt" men när det slog honom sig vilka brott mannen misstänks för fick hoten en annan innebörd.

25-åringen förnekar brott och hävdar att alla anklagelser är lögn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons