Annons
Nyheter

Rikspolischefen fördömer attentat mot polis

Rikspolischef Anders Thornberg fördömer attentatet mot en polisman i Jönköping, som fick föremål inkastade i sin lägenhet natten mot söndag. "Jag blir både upprörd och arg när jag hör att en av våra anställda i region Öst utsatts för ett grovt brott i sin bostad.(TT)
Publicerad 11 november 2018

"Jag blir både upprörd och arg när jag hör att en av våra anställda i region Öst utsatts för ett grovt brott i sin bostad. Är det riktat mot hans yrkesroll är det en attack mot hela Polismyndigheten och det kommer vi aldrig acceptera", skriver Thornberg i ett pressmeddelande.

Även Ulrika Herbst, chef för polisregion Öst, uttalar sig i pressmeddelandet.

Annons

"Nu är vi fortfarande inte klara med utredningen men vi kan aldrig låta den här formen av våld mot en polisanställd bli normaliserat", skriver hon.

Polisen har under söndagen knackat dörr och intervjuat målsägande och andra boende i fastigheten, men än finns ingen misstänkt.

””

Mannens familj befann sig i lägenheten vid tillfället men mår enligt polisen under omständigheterna bra. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand, och lägger nu stora resurser på undersökningen.

Dådet, som först rapporterades av Sveriges Radio P4 Jönköping, utfördes vid 02-tiden natten mot söndag.

””

Polisen kan inte konstatera någon särskild hotbild mot den drabbade polismannen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons