Annons
Nyheter

Malmöpolisen ser samband mellan helgens brott

Enligt polisen ska det finnas ett samband mellan den explosion som skedde på söndagskvällen i Malmö, och ytterligare tre våldsbrott i helgen. En person har gripits misstänkt för utpressning.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Enligt polisen ska två skjutningar och två sprängningar som ägt rum i Malmö under helgen hänga ihop, skriver SVT Nyheter Skåne. En man greps natten till måndag i Malmöstadsdelen Kroksbäck.

En skjutning inträffade mot en lägenhet i Rosengård på fredagskvällen. Samma kväll exploderade en sprängladdning vid en trafikskola i samma stadsdel. Kvällen därpå sköts det mot ett radhus, även det i Rosengård. På söndagen ägde ytterligare en sprängning rum vid en trafikskola. Nu i stadsdelen Annelund. Dessa fyra händelser ska enligt polisen ha ett samband.

””
Annons

Natten mot måndag har nationella bombskyddsgruppen undersökt platsen för det senaste sprängdådet. Platsen ligger cirka 500 meter från platsen för den tidigare explosionen.

Senare under natten larmades polisen om en misstänkt skottlossning på Lodgatan i Malmö och patrullen som ryckte ut hittade ett skotthål i fasaden i byggnaden, som rymmer ett taxikontor. Samma kontor har blivit beskjutet tidigare, men polisen misstänker att det är ett nytt skotthål. Den händelsen ska inte ha något samband med de övriga fyra.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons