Annons
Nyheter

Blod på jackorna möjligt bevis

Den anklagade 29-åringen menar att han inte har något minne av bråket på Kristianstadsgatan, då minst fyra personer misshandlades allvarligt. Under eftermiddagen ska även den 32-årige nazisten ge sin bild av förloppet.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

I dag fortsätter rättegången mot de två män som i mars 2014 ska ha misshandlat minst fyra personer på Kristianstadsgatan i Malmö. Under förmiddagen hördes två av de personer som ska ha utsatts för våldet. Senare i dag förväntas också den anklagade nazisten berätta sin version.

Den anklagade 29-åringens försvarsadvokat lyfte fram att en av de misshandlade i ett polisförhör, som gjordes samma kväll som bråket inträffade, sagt att hon inte skulle kunna identifiera ansiktet på den som knivhögg henne om hon såg honom igen.

””
””
Annons

En kommentar som resulterade i en kollektiv suck bland de kamrater till de misshandlade som följer rättegången från åhörarplats.

Ny berättelse

Den ena av de anklagade, en 32-årig nazist med bakgrund i det numera nedlagda Svenskarnas parti, har i polisförhören vägrat samarbeta och konsekvent svarat på frågor med inga kommentarer. Enligt åklagaren Sofia Eilertsson Olsson har nazisten meddelat att han under rättegången ska berätta sin version av händelserna, vilket i så fall kommer tillföra helt nya uppgifter till fallet.

Mannen som 32-åringen enligt åklagaren skulle ha misshandlat under bråket tvivlade inte när han lade fram sin berättelse.

””

Under förmiddagens förhandlingar i Malmö tingsrätt diskuterades bland annat varför den anklagade 32-åringens blod hittats på två av de målsägandes jackor. De båda hade enligt egen utsago inte varit i kontakt med varandra under bråket.

””

Viftade med flaska

Tidigare under dagen berättade även den andra anklagade, en 29-årig man, sin version av händelserna. Mannen sade att han var på väg till en buss när han någon i hans kompisgäng sade att det fanns folk bakom dem. 29-åringen säger att han viftat med en flaska, men han har inget minne av att han varit i slagsmål. Han vet inte heller hur Showan Shattaks blod hamnat på hans jacka och tröja.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons