Annons
Nyheter

Bråk och demonstration före rättegång

En demonstration hölls och starka känslor svallade när rättegången om överfallet på Möllevången inleddes i Malmö. Två män står anklagade för försök till mord i samband med bråket på internationella kvinnodagen för två år sedan.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Under måndagen inleddes rättegången mot de två män som natten till den 9 mars 2014 misshandlade fyra personer, varav två så allvarligt att de var nära att dö. Det var fullsatt i rättssalen när åklagare Sofia Eilertsson Olsson presenterade analysen från det stora antalet dna-prov som utförts med blod från brottsplatsen och de inblandades kläder.

Under eftermiddagen inleddes förhören med de fyra som skadades.

””
Annons

Nya uppgifter från försvaret

Kort innan rättegången inleddes utbröt i väntrummet ett kort meningsutbyte mellan en av de målsägande, MFF-profilen Showan Shattak, och en man som enligt egen utsago befann sig i tingsrätten "för att följa med cirkusen". Men det lugnade ner sig utan att någon behövde ingripa.

Inledningsvis var fyra personer misstänkta för inblandning men i slutänden blev två åtalade. Den ene av dem, en 32-årig nazist, höll sig länge undan polisen, men kunde till slut gripas i Ukraina och utlämnas till Sverige. Nazisten har varit ovillig att prata och genomgående bemött polisens förhörsfrågor med "inga kommentarer".

Enligt åklagaren Sofia Eilertsson Olsson har han nu meddelat att han under rättegången kommer att berätta sin version av händelserna, vilket i så fall skulle tillföra helt nya uppgifter till fallet. Detta sker troligtvis under tisdagen.

Lugn demonstration

Redan en timme innan rättegången drog i gång på måndagsmorgonen hade närmare 70 personer samlats utanför Malmö tingsrätt för att visa sitt stöd för de målsägande.

””

Rättegången beräknas pågå fram till fredagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons