Annons
Nyheter

Domen mot Fikru Maru skjuts upp igen

Den svenske hjärtläkaren Fikru Maru som är fängslad i Etiopien skulle slutligen få sin dom på måndagen. Men domen sköts återigen upp - den här gången till onsdag förmiddag.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Domstolen i Addis Abeba krävde att Fikru Maru skulle flyttas från sjukhuset till rättegångssalen för att närvara vid rättegången, men transporten genomfördes inte eftersom sjukhusledningen fått oklara instruktioner, säger hans advokat Hans Bagner.

””

Problem med lunga

Annons

Fikru Maru har suttit fängslad i Etiopien sedan maj 2013. Han anklagas för att ha varit medveten om att påtryckningar skett på åklagaren när ett tidigare åtal mot honom lades ner. Maru vårdas på sjukhus sedan september för en kollapsad lunga. Enligt Bagner riskerar hans klient att dö om han inte kan flygas ut ur landet för en operation som inte kan erbjudas i Etiopien.

””

Förväntar sig dom

Domen mot Maru har skjutits upp vid flera tillfällen under den senaste månaden. I förra veckan beslutade domstolen att skilja hans mål från de övriga åtalade i fallet. Bagner förväntar sig att en dom slutligen kommer att meddelas på onsdag förmiddag, mellan klockan åtta och tio på förmiddagen, svensk tid.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons