Annons
Nyheter

Oro för mera våld efter skottlossning

Tolv män är anhållna efter lördagens storbråk med skottlossning i Mölnlycke, öster om Göteborg. Samtidigt förbereder sig polisen på att nya våldsutbrott kan följa efter det som hänt.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Minst åtta personer skadades, av skott eller på annat sätt, vid händelsen i ett industriområde där en klubb med koppling till Hells Angels hade fest.

En svårt skadad man, som först hölls nedsövd på sjukhus, har nu vaknat och blev därefter den tolfte anhållne i utredningen. Av allt att döma kan flera män vara både skadade och brottsmisstänkta i sammanhanget.

Annons

Åklagarmyndigheten uppgav i helgen att det sannolikt är en konflikt mellan mc-klubben och en lokal gruppering som ligger bakom det dramatiska skeendet.

””
””

Från annat EU-land

Minst en av de anhållna är utländsk medborgare, uppger åklagaren. Enligt Göteborgs-Posten har flera av männen koppling till Hells Angels i Polen.

Nu befaras att skottlossningen ska leda till hämndaktioner.

””
””

Två ärenden

Senast på onsdag förmiddag måste åklagaren bestämma om de elva först anhållna männen ska begäras häktade.

Göteborgs tingsrätt har delat upp sin hantering av händelsen i två delar. I det ena målet är två män misstänkta för i första hand mordförsök.

I den andra delen är tio män misstänkta, i första hand för grov misshandel. Den svårast skadade mannen ingår bland de tio, uppger åklagaren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons