Annons
Nyheter

Extra granskning av länsstyrelse

Förra veckan avgick Stefan Carlsson som landshövding i Kalmar län. Dessförinnan rapporterade P4 Kalmar att han ska ha köpt telefonsex från sin jobbtelefon och därmed låtit skattebetalare betala.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Förra veckan avgick Stefan Carlsson som landshövding i Kalmar län. Dessförinnan rapporterade P4 Kalmar att han ska ha köpt telefonsex från sin jobbtelefon och därmed låtit skattebetalare betala. Nu har länets tillförordnade landshövding Malin Almqvist tagit beslut om en extern granskning av länsstyrelsen i Kalmar län.

"Det är oerhört viktigt att allmänheten känner förtroende och tilltro till länsstyrelsens arbete. Självklart påverkas det förtroendet av det som nu har hänt. Vi arbetar ständigt för att bli en öppen och transparent myndighet, och detta är ett led i det arbetet, säger Malin Almqvist i ett pressmeddelande.

Annons

Varje år granskas länsstyrelsen av Riksrevisionen, betonar länsstyrelsen. Verksamheten kring landshövdingen samt länsstyrelsens rutiner och regler ska ingå i den extra granskningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons