Nyheter

Fälls för mordhot på sjuksköterska

En 47-årig man har dömts till rättpsykiatrisk vård efter att ha slagit en sjuksköterska i huvudet med en glasflaska och hotat sätta eld på hennes kollega, skriver Upsala Nya Tidning. Mannen var inlagd som patient på Enköpings lasarett i juni när han plötsligt började uppträda oroligt.(TT)
Publicerad 11 september 2018

En 47-årig man har dömts till rättpsykiatrisk vård efter att ha slagit en sjuksköterska i huvudet med en glasflaska och hotat sätta eld på hennes kollega, skriver Upsala Nya Tidning.

Mannen var inlagd som patient på Enköpings lasarett i juni när han plötsligt började uppträda oroligt. Efter att ha blivit nekad medicin följde han efter en larmande sjuksköterska och slog henne i bakhuvudet med en glasflaska. Mannen fortsatte att misshandla sjuksköterskan och när ytterligare en sjuksköterska grep in började mannen jaga även henne. Han ska bland annat ha skvätt läkarsprit på den andra sjuksköterskan och hotat att tända eld.

Enligt mannen var han under psykos, något som stärks av rättsläkarens utlåtande. Han erkänner delar av händelseförloppet.

TT