Annons
Nyheter

Färja avstängd efter dödsolycka

TT Efter vattenskoterolyckan på Kalixälven då en man i 50-årsåldern körde in i en vajer i anslutning till färjeläget i Rödupp ställer Trafikverket in samtliga färjeturer, skriver NSD. I stället får trafikanterna köra runt älven. Det finns ingen prognos för hur länge färjan kommer att vara avstängd.(TT)
Publicerad 13 juli 2016

TT

Efter vattenskoterolyckan på Kalixälven då en man i 50-årsåldern körde in i en vajer i anslutning till färjeläget i Rödupp ställer Trafikverket in samtliga färjeturer, skriver NSD. I stället får trafikanterna köra runt älven.

Annons

Det finns ingen prognos för hur länge färjan kommer att vara avstängd.

Dödsolyckan inträffade vid 17-tiden. Enligt polisens initiala uppgifter körde mannen in i en vajer i höjd med färjeleden i Rödupp, en dryg mil norr om Överkalix.

Olyckan kommer nu att utredas vidare av polisen i Överkalix och vattenskotern är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Färjan på Röduppleden, Trafikverkets nordligaste färjeled, dras framåt med hjälp av en kraftig vajer som löper i luften. Vajern sträcks när färjan åker över älven. För närvarande råder högt vattenstånd i Kalixälven, enligt NSD.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons