Annons
Nyheter

Frivilliga från hela landet deltar i sökandet

Falkenberg har kraftsamlat för sökandet efter den försvunne pojken. Samtidigt strömmar frivilliga in även från andra håll i landet. - Det var ingen tvekan, säger Linda Lindeblad från skånska Bjuv.(TT)
Publicerad 9 november 2018

På gräsplanen utanför Falkenbergs fotbollsarena ansluter alltfler frivilliga som också den tredje dagen vill delta i sökandet efter den försvunna tolvåringen, som har Downs syndrom. Det är disigt i området och man står i klungor, huttrar och väntar på sina uppdrag. Det är en bild av ett samhälle som mobiliserar, som ställer upp.

””
””

Från Bjuv i Skåne kommer Linda Lindeblad tillsammans med sin dotter Mariett.

””
””
Annons

Hyllar Falkenberg

Sökinsatsen backas upp från alla håll. Kommunen går i stabsläge, ställer upp med resurser och personal får delta i sökandet på arbetstid. Företagare kommer och erbjuder dricka och mat. Ett företag stängde ner verksamheten en hel dag för att personalen skulle kunna vara tillgänglig.

Grupper som redan genomfört sin sökinsats börjar komma tillbaka till samlingsplatsen, medan andra precis är på väg ut. Man hälsar, pratar. Mitt i allvaret är det en positiv atmosfär. En anda som många tror kommer att leva kvar även när sökinsatsen är över.

””
””

"Väldigt speciellt"

Jan Strannegård, presstalesperson vid polisen, jämför med sökandet efter Lisa Holm på Kinnekulle 2015.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons