Annons
Nyheter

Fyra häktade för mord på kvinna

Fyra personer har häktats misstänkta för mordet på en kvinna i Dalarna. Ytterligare tre misstänks för att vara inblandade i brottet. I lördags hittades en död kvinna vid ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i Hedemora kommun. Polisen misstänker att kvinnan, som var i 60-årsåldern, har mördats.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

I lördags hittades en död kvinna vid ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i Hedemora kommun. Polisen misstänker att kvinnan, som var i 60-årsåldern, har mördats.

””

Kvinnan, som bodde i Borlänge, anmäldes försvunnen av en anhörig den 28 juni. Två dagar senare inleddes en förundersökning om mord. Polisen misstänker att kvinnan dödas redan för två veckor sedan.

””
Annons

Tekniker har undersökt fyndplatsen, men mycket utredningsarbete kvarstår.

””

Polisen vill inte berätta hur kvinnan har dödats.

Sju gripna

Under helgen har sju personer gripits. Fyra av dem, tre män och en kvinna, häktades på söndagen.

””

Han säger att de misstänkta har varit bekanta med den mördade kvinnan. Vad motivet skulle kunna vara vill han inte gå in på.

””

Ytterligare en man och två kvinnor är misstänkta för att vara inblandade i brottet. Det har inte kommit in någon häktningsframställning gällande dem ännu.

Vissa medgivanden

Fredrik Skoglund säger att de misstänkta har gjort vissa medgivanden.

Advokat Carl-Oskar Morgården, som representerar en av de häktade männen, säger att hans klient erkänner en viss inblandning i händelsen och att bevisningen räcker för att häkta honom.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons