Annons
Nyheter

L står fast vid sitt nej till Kristersson

Moderatledaren Ulf Kristersson kan inte förvänta sig något stöd från Liberalerna vid statsministeromröstningen på onsdag. Partiet står kvar vid sitt nej, säger Liberalernas ledare Jan Björklund i TV4 Nyhetsmorgon. Ulf Kristersson vidhåller att han inte tänker samtala med SD.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Jan Björklund är inte beredd att medverka till att ge Sverigedemokraterna betydande politisk makt. En borgerlig regering utan egen majoritet riskerar att bli fälld redan vid den första stora budgetomröstningen den 12 december, anser han.

””

Stabil regering

Annons

Själv skulle Björklund vilja se ett samarbete med Alliansen och Miljöpartiet, eller Socialdemokraterna. Han tycker det är synd att Centerns partiledare Annie Lööf inte fick sondera.

””

Jan Björklund säger till TV4 att han tror att Ulf Kristersson är utsatt för stark press från sitt parti för ett samarbete med SD, något Kristersson avfärdar.

””

"En krigsdans"

Moderatledaren kallar den utdragna processen för att bilda regering "en krigsdans" som han tycker är "lite ovärdig". Han förstår inte Björklunds resonemang.

””

Han har inga planer på att samtala med SD.

””

Om han inte för rösterna med sig på onsdag utesluter han inte att Annie Lööf kan få sonderingsuppdraget, men är tydlig med vad han vill.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons