Annons
Nyheter

Mälardalens högskola överklagar dom

Mälardalens högskola överklagar domen från Västmanlands tingsrätt angående den internationella studenten Connie Dickinson från USA, som har stämt högskolan för att inte hålla måttet.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

På sin hemsida skriver Mälardalens högskola att anledningen till att den går vidare med frågan är bland annat att högskolan "i samråd med övriga universitet och högskolor bedömer att det är viktigt för hela sektorn att få klargjort om relationen mellan avgiftsbetalande studenter och svenska lärosäten är civilrättslig eller offentligrättslig samt om en utvärdering från tillsynsmyndigheten, Universitetskanslersämbetet (UKÄ), kan ligga till grund för en skadeståndstalan".

Studenten var missnöjd med kvaliteten på sin utbildning och stämde därför Mälardalens högskola. Tingsrätten konstaterade att det hade uppkommit ett ömsesidigt avtal mellan studenten och högskolan, där högskolan brast i sin del.

Annons

När Universitetskanslersämbetet slog fast att kandidatprogrammet Analytical finance inte höll måttet stod det klart att eleven ska ha tillbaka sina studieavgifter på totalt 170 182 kronor plus ränta. Detta eftersom "hennes utbildning i praktiken saknade värde", enligt tingsrätten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons