Annons
Nyheter

Miljöpartiets dag i Almedalen

På fredagen är det Miljöpartiets dag i Almedalen, och det är ett sargat regeringsparti som står i fokus. Men regeringens klimatpolitik får godkänt på flera punkter av ledande kommunpolitiker.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver 21 miljöpartistiska kommun- och landstingspolitiker att det finns tecken på att omställningen till ett hållbart samhälle är på väg att ta fart på riktigt. De nämner blocköverskridande överenskommelser om exempelvis energin, med 100 procent förnybar elproduktion som mål.

"Detta gör Sverige till ett av de första länderna med ett sådant mål och innebär avveckling av kärnkraften och storsatsning på förnybar energi", skriver de.

Annons

En av MP:s stora motgångar i regeringssamarbetet var beslutet om försäljningen av Vattenfalls kolgruvor. Frågan får inte stå i vägen för regeringens samlade arbete på klimatområdet, menar kommunpolitikerna.

"I slutändan är det inte vem som äger kolet som är det avgörande, det som verkligen spelar roll är vilka politiska instrument vi får på plats för att få kolet att stanna i marken".

Ute i kommunerna pågår redan omställningen med utbyggda bussliner, bättre cykelleder och laddstolpar för elbilar.

"Det är klimatpolitik i praktiken och den gör vi tillsammans", avslutas artikeln.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons