Annons
Nyheter

Gänguppgörelse bakom skotten i Mölnlycke

Elva män har anhållits efter skottlossningen i Mölnlycke, där minst åtta personer skadades. En person är allvarligt skadad och hålls nedsövd. Enligt åklagare kan det handla det om en uppgörelse mellan två gäng. Flera av de skadade sägs tillhöra Hells Angels.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo vill inte bekräfta att det är Hells Angels-medlemmar som är inblandade, men säger att det rör sig om två olika grupperingar.

””

"Upprinnelsen till händelsen tycks vara en konflikt som antingen uppstått under kvällen eller funnits sedan tidigare mellan två olika grupperingar, den ena med anknytning till mc-gäng och den andra lokalt anknuten", skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på söndagskvällen.

Annons

Oklart varför

Från början frihetsberövades tretton män. En av dem släpptes under söndagseftermiddagen och en person har ännu inte förhörts, enligt Åklagarmyndigheten.

Alla de elva anhållna är män i åldersspannet 25-50 år. De är skäligen misstänkta för försök till mord och grov misshandel.

Sju personer fördes till sjukhus i Göteborg efter skottlossningen på lördagskvällen. Vissa har fått skottskador medan andra har blivit knivskurna eller misshandlats på annat sätt. En har fått lämna vården, en är allvarligt skadad och hålls nersövd. Tillståndet för de övriga fem bedöms som stabilt.

En åttonde person som tros ha koppling till händelsen har sökt vård i Skaraborg.

Krig på 90-talet

Skottlossningen skedde vid en festlokal i Mölnlycke, utanför Göteborg. Enligt GP har en supporterklubb till Hells Angels lokaler i det industriområde där lokalen ligger.

På frågan om personer med koppling till Hells Angels blivit skadade svarar kriminalkommissarie Sven Lindgren, expert på kriminella mc-gäng i region Väst:

””

På 90-talet låg mc-gängen Hells Angels och Bandidos i krig. Sedan dess har liknande händelser varit sällsynta i Sverige.

””

Bråk briserar

Annons

Daniel Vesterhav, som är enhetschef för forskning om organiserad brottslighet, uttalar sig inte specifikt om skottlossningen i Mölnlycke:

””

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen var på söndagskvällen ännu inte avslutad. Området, som hyser en rad olika småföretag och ligger cirka 500 meter från buss- och järnvägsstationen i Mölnlycke, är avspärrat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons